Slide 1
Kolorky-Day Nature

Day - Nature

SAP

SAP je gel z visoko vsebnostjo superabsorbentnega polimera. Je zelo razširjena organska spojina, za katero je dokazano, da nima strupenih, toksičnih ali škodljivih lastnosti. To so drobni kristali, ki absorbirajo do 300-krat večjo težo, hkrati pa absorbirajo vonj. SAP je mogoče reciklirati, vendar na žalost ni biološko razgradljiv. Lahko pa vam zagotovimo, da njegove nestrupene lastnosti ne obremenjujejo narave

Zakaj se uporablja v otroških plenicah? SAP je antibakterijskiin absorbira tekočino in vonj v absorbcijskem sistemu.

Plenice-diagram-day-nature

Celuloza

Celuloza ima odlične vpojne lastnosti in je ob zagotovljenih pravih pogojih popolnoma biorazgradljiva. Pridelujejo jo bodisi iz letnih rastlin, kot so lan, bombaž ali iz lesa – najpogosteje smreka. S celulozo se izvede način beljenja, kateri se ne izvede s klorom kot je to običajno pri drugih blagovnih znamkah pleničk, ampak se pri kolorkah uporablja TCF (metoda brez klora). To je metoda, pri kateri se za beljenje uporablja kisik, ozon ali vodikov peroksid.

Zakaj in kje je celuloza otroških plenicah? Nameščena je po celotni površini vpojnega sistema, da zanesljivo odstrani vlago iz občutljive otroške kože, ki povzroča draženje kože in nastanek pleničnih izpuščajev.

Netkana tkanina

Diha, je lahka, ekološko čista in razgradljiva. Lahko si jo predstavljate kot zelo trpežno tkanino, ki nastane z raztezanjem in zgibanjem sintetičnih vlaken. 

Zakaj in kje je netkana tkanina otroških plenicah? Prepleta vpojni sistem, sprednjo dihajočo tkanino in elastični pas pleničke, tako da lahko otrokova koža diha brez težav.

LDPE

LDPE je nestrupena in reciklirana plastika, s katero se srečujete vsak dan. Na primer v obliki torbe, v kateri ste danes nosili nakup. 

Zakaj in kje je LDPE v otroških plenicah? LDPE ščiti pred uhajanjem tekočine v vpojnem sistemu, najdemo pa ga tudi na zapiralnem traku plenic, ker zagotavlja, da se plenica lepo drži.

Bioplastika

Bioplastika (PLA) je narejena iz koruznega škroba. Ima skoraj enake lastnosti kot običajni polietilen, vendar se razgradi v 3-5 letih pod ustreznimi pogoji. Bioplast se ne samo hitreje razgradi, ampak je izdelana iz letnih obnovljivih virov, kar je tudi velik plus za naravo okoli nas.

Zakaj in kje je bioplastika otroških plenicah? Bioplastična plast je povsod po plenici, saj preprečuje uhajanje tekočine in in blata na oblačila vašega dojenčka.

Aloe vera

Aloe vera je čudežna rastlina, ki je v pleničkah ne moremo izpustiti. V otroški kozmetiki se uporablja predvsem zaradi zdravilnih, protivnetnih in razkuževalnih učinkov

Zakaj in kje je aloe vera v otroških plenicah? Naravni trakovi aloe vere se nahajajo na notranji strani plenice. Skrbijo za otroško kožo in jo ščitijo pred vnetji.

Plenice-zemljevid-day

Naši certifikati

Kolorky - certifikati

Mnenja naših strank
41 mnenj