Slide 1
Kolorky - Night - tematska slika

Night

SAP

SAP je gel z visoko vsebnostjo superabsorbentnega polimera. Je zelo razširjena organska spojina, za katero je dokazano, da nima strupenih, toksičnih ali škodljivih lastnosti. To so drobni kristali, ki absorbirajo do 300-krat večjo težo, hkrati pa absorbirajo vonj. SAP je mogoče reciklirati, vendar na žalost ni biološko razgradljiv. Lahko pa vam zagotovimo, da njegove nestrupene lastnosti ne obremenjujejo narave

Zakaj se uporablja v otroških plenicah? SAP je antibakterijskiin absorbira tekočino in vonj v absorbcijskem sistemu.

Plenice-diagram-night

Celuloza

Celuloza ima odlične vpojne lastnosti in je ob zagotovljenih pravih pogojih popolnoma biorazgradljiva. Pridelujejo jo bodisi iz letnih rastlin, kot so lan, bombaž ali iz lesa – najpogosteje smreka. S celulozo se izvaja način beljenja, kateri se ne izvede s klorom kot je to običajno pri drugih blagovnih znamkah pleničk, ampak se pri kolorkah uporablja TCF (metoda brez klora). To je metoda, pri kateri se za beljenje uporablja kisik, ozon ali vodikov peroksid.

Zakaj in kje je celuloza otroških plenicah? Nameščena je po celotni površini vpojnega sistema, da zanesljivo odstrani vlago iz občutljive otroške kože, ki povzroča draženje kože in nastanek pleničnih izpuščajev.

Netkana tkanina

Diha, je lahka, ekološko čista in razgradljiva. Lahko si jo predstavljate kot zelo trpežno tkanino, ki nastane z raztezanjem in zgibanjem sintetičnih vlaken. 

Zakaj in kje je netkana tkanina otroških plenicah? Prepleta vpojni sistem, sprednjo dihajočo tkanino in elastični pas pleničke, tako da lahko otrokova koža diha brez težav.

Plenice-zemljevid-night

Naši certifikati

Kolorky - certifikati

Mnenja naših strank
41 mnenj